Zdravé pracoviská pre všetky vekové kategórie

Nová kampaň Európskej agentúry pre BOZP sa v rokoch 2016 - 2017 zameriava na udržateľnú prácu a zdravé starnutie. Vaši mladí zamestnanci budú o pár rokov zamestnancami v rokoch. To aké majú vytvorenie pracovné prostredie na pracovisku sa odrazí na ich výkone za pár rokov. Chcete mať výkonnú firmu aj v budúcnosti?

Európska agentúra pre BOZP spolu s Európskou komisiou a holandským predsedníctvom Rady EÚ spustila v apríli 2016 novú kampaň na roky 2016 – 2017: Zdravé pracoviská pre všetky vekové kategórie. Kampaň je zameraná na udržateľnú prácu a zdravé starnutie od začiatku pracovného života a poukazuje na dôležitosť prevencie rizík v priebehu osobnej kariéry.

Vaši mladí zamestnanci budú o pár rokov zamestnancami v zrelom veku a tí v zrelom veku Vašimi staršími zamestnancami. To aké majú vytvorenie pracovné prostredie na pracovisku sa odrazí na ich výkone za pár rokov. Chcete mať výkonnú firmu aj v budúcnosti? Inšpirujte sa krátkym videom s postavičkou NAPO, prípadovými štúdiami, publikáciami, elektronickým sprievodcom a ďalšími materiálmi pripravenými pre využitie vo firmách.

Ciele kampane:

  • podporovať udržateľnú prácu a zdravé starnutie od začiatku pracovného života;
  • zdôrazňovať význam prevencie rizík počas celého pracovného života;
  • pomáhať zamestnávateľom a zamestnancom (vrátane malých a stredných podnikov) poskytovaním informácií a nástrojov na riadenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v kontexte starnúcej pracovnej sily;
  • uľahčiť výmenu informácií a dobrej praxe.

Christa Sedlatscheková, riaditeľka EÚ-OSHA, vyzdvihla ekonomický aspekt tejto kampane: „Zameraním kampane na udržateľnú prácu počas celého pracovného života si nielen všetci pracujúci môžu lepšie chrániť svoje zdravie, ale aj podniky z toho budú mať veľký prínos. Zdraví pracovníci sú produktívni a produktívni pracovníci sú základom každej efektívnej organizácie: ide o obojstranne výhodnú situáciu.“

 
  18.4.2016 | Autor: sekcia Podpora podnikania v EÚ | BOZP | zobrazené: 2172 krát | Zdieľajte na facebooku