Výskumno-vývojové projekty za mesiac jún

Regionálne poradenské a informačné centrum Prešov vám prináša výskumno-vývojové projekty za mesiac jún.

Kontakty na zahraničné firmy, ktoré zverejnili svoje požiadavky na spoluprácu Vám radi poskytneme. Stačí ak vyplníte formulár, ktorý nájdete v priloženom súbore pod článkom - Expression of Interest - a zašlete ho na een@rpicpo.sk. Množstvo ďalších ponúk na spoluprácu nájdete v anglickom jazyku v Databáze pre spoluprácu podnikateľov siete Enterprise Europe Network.


EUROSTARS Projekt: Mobilné riešenia pre pripojenie pracovníkov z ich priamym/vzdialeným prostredím

RDFR20160603001

Francúzsky MSP pracuje na spojení každého staveniska so svojimi pracovníkmi, v efektívnom zbere dát prostredníctvom senzorov/spojených objektov a robí dáta dostupnými v back-office. MSP hľadá priemyselných partnerov, ochotných vyvinúť a nasadiť digitálne riešenie vo výstavbe a udržiavať siete, ako aj priemyselných partnerov ochotných navrhnúť inovatívne pripojené objekty so snímacími možnosťami určené pre staveniská, pre EUROSTARS žiadosť.

Deadline pre výzvu: 15.9.2016
Deadline pre vyjadrenie záujmu (expression of interest): 1.9.2016
Požadovaný typ partnera: priemyselný partner
Aktivity: partner by mal byť aktívny v oblasti staveniska / údržby, ale aj partneri pôsobiaci v koncepcii inovačných pripojených objektov snímania. 
Úloha partnera: partner by mal byť schopný vyvinúť a/alebo rozvinúť digitálne riešenia v uvedenej oblasti činnosti alebo schopný navrhnúť inovatívne pripojené objekty so snímacími možnosťami určené pre staveniská.

Eurostars: Hľadá sa partner pre vývoj nového biologického riešenia pre rastlinnú výrobu

RDFR20160530001

Francúzska spoločnosť špecializujúca sa na vývoj biologických riešení pre rastlinnú výrobu pripravuje žiadosť pre ďalšiu EUROSTARS výzvu. Cieľom projektu je vývoj nového biologického produktu založenom na mykorhíznej hube a Deleterious Rhizobacteria (DRB). Hľadajú MSP, výskumno-vývojové inštitúcie a univerzity s obdobnou znalosťou v oblasti deleterious rhizobacteria pre dohodu o výskumnej spolupráci.

Deadline pre expression of interest: 15.7.2016
Deadline pre výzvu: 15.9.2016

Typ partnera: MSP, výskumno-vývojové inštitúcie alebo univerzity s odbornými znalosťami v Deleterious Rhizobacteria pre vývoj produktu alebo rozšírenie

EUROSTARS – Hľadá sa MSP partner pre fotoniku

RDUK20160610001

Škótska výrobná spoločnosť palivových článkov (MSP) pôsobiaca v sektore výroby energie vyvinula vysoko inovatívne a efektívne riešenie, ktoré bude vložené do protónovej výmennej membrány (PEM) palivových článkov. Dôležitým novým prvkom systému, ktorý má byť vyvinutý v rámci projektu Eurostars je schopnosť integrovať svetelný zdroj do jadra štruktúry článku. Skúsení MSP partneri sú hľadaní pre asistenciu pri výskume, návrhu, stavbe a testovaní nového systému optického vlnovodu.

Eurostars projekt bude podaný 15.9.2016. Rozpočet projektu je €1-2M a bude trvať 108 týždňov. 

Deadline pre vyjadrenie záujmu do 10.8.2016.

Typ partnera: skúsení MSP partneri na pomoc pri výskume, návrhu, budovaní a skúšaní nového systému optického vlnovodu.

MSP musí pôsobiť mimo krajiny oprávnenej na financovanie Eurostars - viď https://www.eurostars-eureka.eu/eurostars-countries/europe

Úloha partnera: Konkrétne optický partner, ktorý bude mať odborné znalosti v modelovaní, budovaní a demonštrácii optimálneho rozloženia „nízka spotreba energie“ svetla v štruktúre článku. 
Optický návrh posúdi použitie „na pôvodnom mieste“ testovanie vlnovodov, prípadne obsahujúce vlákna alebo tlačené vlákna o hrúbke 25 mikrónov zabudovanými v protónovej vodiacej membráne tak, že rozložené svetlo bude dopadať homogénne na fotosenzitívne katalyzátory na povrchu membrány. Modelové výstupy budú tvoriť základ konečného návrhu a výroby prototypu článku testovaného za normálnych prevádzkových podmienok s palivovými článkami.

H2020-IND-CE-2016-17 Call – TOPIC PILOTS-03-2017: Pilotný rad pre výrobu nano textúrovaných povrchov s mechanicky zlepšenými vlastnosťami - Hľadá sa koordinátor a partneri

RDBG20160606001

Bulharský výskumno-vývojový inštitút pripravuje žiadosť na H2020 názov: Pilotný rad pre výrobu nano textúrových povrchov s mechanicky zlepšenými vlastnosťami. Tím hľadá koordinátora a partnerov (výskumné inštitúcie a spoločnosti) zapojených do vývoja pokročilých materiálov a inovatívnych technológii na získanie nano štruktúrovaných povrchov s mechanicky zlepšenými vlastnosťami. Predpokladá sa použitie takýchto povrchov v rôznych odvetviach.

Deadline pre vyjadrenie záujmu: 27.10.2016
Deadline pre výzvu: 27.10.2016

Typ partnera: vedúci partner (koordinátor) a projektoví členovia sú hľadaní, ktorí reprezentujú výskumné a akademické inštitúcie a priemyselných lídrov.

Špecifická oblasť partnera: spoločnosti špecializujúce sa na nové technológie pre výrobu vysoko výkonných materiálov silnými na povrchu s prídavkom častíc nano veľkostí a akademické inštitúcie s príslušnými laboratóriami a odbornosťou.

Typ spolupráce: dohoda o výskumnej spolupráci.

 

Prílohy

Expression of Interest [  DOC - 848 kB]
  20.6.2016 | Autor: sekcia Podpory podnikania v EÚ | PROJEKTOVÉ PARTNE... | zobrazené: 1653 krát | Zdieľajte na facebooku