Príručka pre riadenie BOZP v kontexte starnúcej pracovnej sily

Európska agentúra pre BOZP pripravila on-line príručku, ktorá poskytuje praktické informácie, tipy a príklady súvisiace so starnutím pracovnej sily a príležitosťami, ktoré to prináša. Je určená pre zamestnávateľov, pracovníkov, pracovníkov z oblasti ĽZ a odborných pracovníkov BOZP.

V uplynulých rokoch mnohé krajiny (a tie ďalšie to majú v pláne) zvýšili vek odchodu do dôchodku a teraz hľadajú spôsoby, ako pomôcť ľuďom zotrvať v práci dlhšie. Rastúci počet ľudí bude musieť pracovať do vyššieho veku, čo znamená, že udržanie dobrého zdravotného stavu v práci je oveľa dôležitejšie ako kedykoľvek predtým.

Európska agentúra pre BOZP pripravila on-line príručku, ktorá poskytuje praktické informácie, tipy a príklady súvisiace so starnutím pracovnej sily a príležitosťami, ktoré to prináša. Je prístupná aj v slovenčine.

Obsah e-príručky je prispôsobený štyrom rôznym skupinám používateľov: zamestnávatelia, pracovníci, pracovníci z oblasti ĽZ a odborní pracovníci BOZP (na účely tejto e-príručky vrátane zástupcov zamestnancov, zástupcov zdravia a bezpečnosti pri práci a inšpektorov práce).

 
  22.9.2016 | Autor: sekcia Podpora podnikania v EÚ | BOZP | zobrazené: 1643 krát | Zdieľajte na facebooku