Výskumno-vývojové projekty za mesiac jún

Regionálne poradenské a informačné centrum Prešov vám prináša výskumno-vývojové projekty za mesiac jún.

Estónsky podnikateľ hľadá partnerov pre Horizont 2020 SME Instrument fázy 2
RDEE20150422001 
Estónsky podnikateľ s 24-ročnými skúsenosťami v navrhovaní a výrobe optických a FTIR spektrometrických nástrojov hľadá MSP partnerov pre podanie žiadosti na Horizont 2020 SME Instrument fázy 2. Očakávaní partneri budú zapojení do testovania a budúceho využitia nového typu nástroja pre meranie funkcie multispektrálneho objemu rozptylu (VSF) vo vodných prostrediach - spočiatku v moriach a oceánoch, ale neskôr aj v iných vodných plochách.

EUREKA alebo je požadovaný R&D partner na 3 dimenzionálne bezdotykové bezpečnostné senzory
RDKR20150506003
Kórejský podnikateľ vyrábajúci vysoko precízne plastové elektronické súčiastky, formy, šošovky a senzory, vynašiel 3D bezpečnostný senzor, ale je vo fáze vývoja. Zabraňuje rušiacim nehodám vyplývajúcich z automatických dverí, výťahov alebo dverí vozidiel detekciou rozptylu kapacity v 2D alebo 3D prostredí. Spoločnosť hľadá R&D partnera, ktorý chce spolupracovať na vývoji modulu zahŕňajúceho SoC (systém na čipe), softvérovú prácu alebo návrh senzoru.

EUROSTARS2: Hľadajú sa R&D partneri na veľkokapacitný kondenzátor s multifunkčným riešením inteligentných sietí
RDKR20150430002
Kórejský podnikateľ sa špecializuje na rozvoj veľkokapacitného kondenzátora a pripravuje projektovú žiadosť pod programom EUROSTARS2, ktorý skončí 17.9.2015. Projekt o ďalšom vývoji veľkokapacitného kondenzátora , ktorý je viac šetrnejší k životnému prostrediu s vysokým výkonom. Podnikateľ hľadá spoločnosť, ktorá by chcela spolupracovať na tomto projekte a v konečnom dôsledku uzavrieť dohodu o výskumnej spolupráci.

H2020 H2020-FTIPilot-2015-1: Inteligentný most – nový systém pre kontinuálne monitorovanie diaľničných mostov
RDIT20150526001
Spin-off MSP talianskej univerzity, žiadateľ grantu SME Instrument fázy 1, pripravuje žiadosť na H2020 H2020-FTIPilot-2015-1. Cieľom je vývoj a testovanie nového systému pre kontinuálne monitorovanie diaľničných mostov pre lepšie plánovanie operácie údržby a zabráneniu neočakávaným a katastrofickým kolapsom. Sú hľadaní partneri poskytnúť ďalšie testovacie miesta pre systém, v EÚ krajinách ako Taliansko.

H2020: Hľadá sa spoločnosť spojená s používaným uhlia a kvapalín odvodeného uhlíka pre vývoj nových uhlíkových materiálov. 
RDES20150529001
Španielske výskumné centrum špecializujúce sa na uhlie a produkty odvodeného uhlíka pripravuje RFCS projektovú žiadosť pre využitie kvapaliny odvodeného uhlíka ako prekurzorov pre prípravu bázy grafenu a ďalšieho porézneho uhlíkového materiálu, ktorý bude použitý v energetických a environmentálnych aplikáciách, ako aj vo veľkokapacitných kondenzátoroch, nosičoch katalyzátorov, adsorbentoch (CO2, H2), zníženie organických imisií (farbivá, drogy, atď.). Spoločnosť pracuje na produktoch odvodeného uhlíka a hľadá vývoj nových uhlíkových materiálov.

FTIPilot-1-2015 – Analýza opotrebenia viacsmerového kovacieho náradia
RDDE20150609001
Nemecký výskumný inštitút plánuje podať projektovú žiadosť Horizont 2020 opotrebenia viacsmerového kovacieho náradia. V projekte chce inštitút analyzovať opotrebenie rozličných prvkov náradia vo veľkých dávkových skúškach. Materiál náradia ako aj pružiny sú predmetom analýzy. Dodatočná materiálová charakterizácia predmetu dielov podlieha mechanickému opotrebeniu je súčasťou projektu. Projektoví partneri z výskumu a priemyslu s príslušným know-how sú požadovaní.

V prípade záujmu o daný/é projekty, prosím zašlite vyplnený formulár na een@rpicpo.sk 
 

Prílohy

expression of interest [  DOC - 71,5 kB]
  18.6.2015 | Autor: sekcia Podpora podnikania v EÚ | PROJEKTOVÉ PARTNE... | zobrazené: 1730 krát | Zdieľajte na facebooku