Podpora spolupráce podnikateľských subjektov a vedecko-výskumných pracovísk formou inovačných voucherov

Podávať ju môžu malé aj veľké firmy, ktoré si objednajú aktivity u vedecko-výskumných organizácií. Termín žiadostí je do 16.9.2016. Výzvu zabezpečuje Ministerstvo hospodárstva SR.

Cieľom pomoci je podporiť podnikateľské subjekty, ktoré majú potenciál zvyšovať svoju konkurencieschopnosť prostredníctvom inovácií vlastných produktov, služieb alebo technológií, pri riešení inovačných projektov riešiteľmi projektu – oprávnenými organizáciami.

Príjemcovia pomoci – žiadatelia sú fyzické osoby alebo právnické osoby podľa § 2 ods. 2 Obchodného zákonníka, ktoré sú registrované na území Slovenskej republiky a vykonávajú podnikateľskú činnosť na území Slovenskej republiky.

Riešitelia projektov – oprávnené organizácie sú:
a) všetky verejné vysoké školy, štátne vysoké školy, súkromné vysoké školy a ústavy Slovenskej akadémie vied pôsobiace na území Slovenskej republiky v zmysle príslušných právnych predpisov a noriem, 
b) právne subjekty venujúce sa podnikateľskej činnosti so sídlom v Slovenskej republike, ktoré za obdobie posledných troch rokov preukázateľne riešili najmenej tri výskumno-vývojové projekty.

Oprávnené projekty sú projekty, ktoré prispievajú k zvyšovaniu konkurencieschopnosti príjemcu pomoci prostredníctvom inovácie produktov, technológií alebo služieb.

Celková nominálna hodnota vouchera pre podnikateľské subjekty s počtom zamestnancov do 250 vrátane je 5 000, - EUR, pre podnikateľské subjekty s počtom zamestnancov viac ako 250 je celková nominálna hodnota vouchera 10 000, - EUR.

Výška dotácie pre podnikateľské subjekty s počtom zamestnancov do 250 vrátane je 100 %, pre podnikateľské subjekty s počtom zamestnancov nad 250 je 45 % celkových oprávnených výdavkov realizovaného projektu podľa tejto schémy. Rozdiel medzi celkovými výdavkami projektu a výškou poskytnutej dotácie je hradený z vlastných zdrojov prijímateľa.

Viac informácií nájdete na http://www.mhsr.sk/schema-na-podporu-spoluprace-podnikatelskych-subjektov-a-vedecko-/148067s

 
  30.8.2016 | Autor: sekcia Podpory podnikania v EÚ | INÉ VÝZVY | zobrazené: 1478 krát | Zdieľajte na facebooku