Konzultácia o Európskom cestovnom ruchu pre budúcnosť

Európska komisia prináša pre podnikateľov pôsobiacich v cestovného ruchu možnosť vyjadriť svoj názor prostredníctvom konzultácie, príležitosť zmeniť súčasnú situácia v odvetví cestovného ruchu.

Cestovný ruch je tretím najväčším hospodárskym odvetvím v EÚ po obchode, distribúcii a stavebníctve. Napriek rastúcej konkurencii, sa EÚ podarilo ostať n°1 turistickou destináciou. Cestovný ruch je však konfrontovaný s rôznymi zmenami v EÚ a zvyškom sveta. Tieto zmeny (budú) mať významný dopad na štruktúru odvetvia cestovného ruchu a jeho činností.

Hlavnými cieľmi tejto konzultácie sú: lepšie identifikovať kľúčové výzvy a príležitosti pre európske odvetvie cestovného ruchu, pomôcť revidovať, ak je to potrebné, Akčný plán pre odvetvie prijatý Európskou komisiou v roku 2010 (COM (2010) 352).

Cieľová skupina

Konzultácia sa zameriava hlavne na oblasť cestovného ruchu v súvislosti s podnikmi, obchodnými združeniami, odbormi, orgánmi verejnej správy na všetkých úrovniach, rovnako ako (členov) akademických inštitúcií, výskumných tímov a mimovládnych organizácií.

Konzultácia prebieha do 15.3.2014.

Svoj názor môžete prejaviť prostredníctvom formulára.

Bližšie informácie o Európskom cestovnom ruchu nájdete TU.

 
  19.2.2014 | Autor: sekcia Podpora podnikania v EÚ | Spätná väzba MSP ... | zobrazené: 2261 krát | Zdieľajte na facebooku