24.10.2022: EGT 2022 Energia, Environmentálne technológie, Zelená transformácia (virtuálne podujatie)

Energia, environmentálne technológie, zelená transformácia budú hlavnými piliermi modernej ekonomiky. Transformácia energie smerom k obnoviteľnej energii je ekonomicky nevyhnutná a spoločensky a environmentálne žiaduca.

Dátum: 24. -28.10.2022
Miesto: online
Registrácia prebieha do: 28.10.2022
Oficiálna web stránka: https://egt2022.b2match.io/

Cieľom kooperačného podujatia je vytvorenie silnej siete výskumných a vývojových inštitúcií, obchodných a priemyselných partnerov, európskych a národných inštitúcií, mimovládnych organizácií v úzkom vzťahu pre masívne škálovanie a zrýchľovanie energetických riešení, environmentálnych technológie, zelená transformácia.

Podujatie je bezplatné a primárne sa zameriava na spoločnosti a výskumné a vývojové inštitúcie, ktoré hľadajú technologickú, výskumnú a obchodnú spoluprácu.

Kooperačné podujatie preskúma nedávne úspechy a výzvy v týchto oblastiach:
I. Energia
Energetické technológie: technológie obnoviteľnej energie, technológie neobnoviteľnej energie, technológie jadrovej energie.
Úspora energie, diverzifikácia dodávok a podpora našich medzinárodných partnerov, urýchlenie zavádzania obnoviteľných zdrojov, zníženie spotreby fosílnych palív v priemysle a doprave, investície do energetického sektora.

II. Environmentálna technológia
Zelené technológie: vodná elektrina, veterná energia, veterná turbína, premena tepelnej energie z oceánu, solárna energia, fotovoltaika, energia vĺn, elektrické vozidlo, tepelné čerpadlo, vodíkový palivový článok, skladovanie energie, zelené výpočty, úspora energie, dvojitý elektrický stroj, úspora energie moduly, kvalitu vnútorného vzduchu a kontrolu prostredia a ďalšie.

III. Enviromentálne inžinierstvo
Prenos hmoty a energie, environmentálna chémia, modely rastu, hodnotenie rizík, znečistenie vody, znečistenie ovzdušia, globálne zmeny, nakladanie s pevným odpadom a obnova zdrojov.

IV. Zelená transformácia
Rozvoj zelených technológií a tvorba právnych predpisov presadzujúcich napríklad šetrenie energiou či znižovanie emisií skleníkových plynov, ako aj iné aktivity smerujúce k zmene postoja spoločnosti k akceptovaniu – často drahších, no ekologickejších – technologické riešenia a právne normy.

V. Zelená ekonomika
Trvalo udržateľná spotreba a výroba a efektívnosť zdrojov pre trvalo udržateľný rozvoj: Cieľom trvalo udržateľnej spotreby a výroby je zlepšiť výrobné procesy a postupy spotreby, aby sa znížila spotreba zdrojov, tvorba odpadu a emisií počas celého životného cyklu procesov a produktov.
Zelený digitálny sektor: investície do vývoja a zavádzania zelených digitálnych riešení s významnou energetickou a materiálovou účinnosťou, ktoré dosahujú čistý pozitívny vplyv v širokej škále sektorov.
 
  18.8.2022 | Autor: Enterprise Europe Network | Veľtrhy, výstavy ... | zobrazené: 265 krát | Zdieľajte na facebooku